p1

  • 1_Mosman_House

Mosman House

This new house in Mosman features two pavilions placed around a protected courtyard. The courtyard provides both ventilation and natural light to flow through the house. The zig zag saw tooth zinc roof creates an interplay of light through the central space. The house consists of a combined living, dining and kitchen area, home theatre [...]

  • 1_Bellevue_Hill1

Bellevue Hill House 2

The Bellevue Hill House was designed to house a young family whilst allowing for both formal and informal living areas. A simple plan is used to separate public and private areas of the house, where spaces open and close through cavity sliding doors. The entry hall, which features the central staircase, forms the main circulation [...]

  • 1_Woollahra_House

Woollahra House 2

A large parcel of land with a late 19th Century cottage was subdivided to allow the excavation of a new house and substantial additions to the existing heritage cottage. The new buildings form a continuous two-storey structure along the southern boundary. The planning allows for the living areas and bedrooms to face north opening up [...]

  • 1_Warehouse_Office

Warehouse Office

Originally a three storey warehouse, this building is now the location of the Porebski Architects studio along with several other offices. The project saw the conversion of a textile warehouse into adaptable, open plan office that could be divided into several configurations to suit tenancy requirements. The warehouse office features an interplay of existing face [...]

  • 1

Moruya Country House

A unique country house in a coastal setting. The design was approached like a village of buildings consisting of distinct structures separating the main living area and guest accommodation, connected by a walkway. Two large garages were designed to accommodate the owner's collection of antique motor cars. Grey stained cedar ship lapped boards unify the [...]

  • 1

Woollahra House 1

The project involved considerable alterations and additions to an existing terrace house. The house was gutted and opened to create flowing spaces from the front to back with the main services and stair moved to the centre of the house. To bring natural light further into the house a series of glass roofs were designed. [...]

  • 1

Oberon Country House

Located in the outskirts of a small inland town, the Country House was a new farmhouse placed adjacent to a large yet placid pond. The design was based on a grid system of 3.2 x 3.2m and was comprised of a number of cubic volumes that formed an intricate plan. Pyramidal roof shapes forming the [...]

  • 1

Apartments Bondi Junction

One of the early high rise developments in Bondi Junction. Terraces was designed to maximise solar access by the turning the plan on an axis allowing each apartment to have a balcony that would receive sunlight throughout the day. Each floor contained four two bedroom apartments.

  • 1

Kurraba Point House

This house was strongly influenced by the nuts and berries school. The angled roofline, following the steep drop of the site, was impressive, as was the interior. Timber-lined ceilings and slate floors featured in the split-level house, as did bagged-brick work. Contemporary art such as the two large paintings by John Coburn, then relatively unknown, [...]

  • castlecrag-1

Castlecrag House