A large country estate with resort facilities was designed across an escarpment with a steep drop of 30m. The house contains an open planned living, dining room and kitchen, home theatre, four bedrooms, two studies, library, games room and guest living area, gymnasium, indoor pool and covered outdoor living spaces. Externally various terraces, courtyards and new timber stables were built including extensive landscaping.

The building was designed along a central gallery with all rooms facing the magnificent bush views. The gallery links the pavilions to create an area for the display of art work.

The building includes carefully detailed timber windows, screens, pergolas and eaves. External walls were bagged or stone clad and the main gallery and external terraces used slate rough paving creating a rustic rural ambience to the house.

The site has no town water or sewerage treatment and relied upon rainwater harvesting for all water with two 150,000 litre water storage tanks, and a bio-degradable waste treatment plant.