A large parcel of land with a late 19th Century cottage was subdivided to allow the excavation of a new house and substantial additions to the existing heritage cottage. The new buildings form a continuous two storey structure along the southern boundary. The planning allows for the living areas and bedrooms to face north opening up to the courtyard and garden areas of the respective houses. All the service areas are located along the southern side of the building.

Constructed of concrete and masonry with elements of exposed concrete defining the structure, a lighter timber structure forms a layer on the north and forms a verandah, balconies and circulation space. The use of external blinds has been used to create an interesting play of light internally and to allow for various patterns when viewed externally. This project won the 2004 Woollahra Conservation Award.